Storstadsguider.se

Buenos Aires

Huvudstaden i Argentina ligger vid Río de la Platas södra strand och är den perfekta skärningspunkten mellan Sydamerika och Europa. Här finner du både shopping, kultur, uteliv och spännande mat. Allt till löjligt låga priser.

Sevärdheter
Iguazúfallen i Miziones
Är en av världens mest kända naturupplevelser, och är högre än Niagarafallen. För att komma hit tar du flyg från Buenos Aires.
Patagonien
Är ett kallt stäppland som är vida känt för sin skönhet. Du kan hyra en motorcykel och åka runt i det vackra landskapet.
Reserva Ecologica Costanera Sur
Är Buenos Aires vildmark och bästa stället för dig som söker frisk luft och solbad. I lagunen kan du bl.a. se flamingos och annat fågelliv. Glöm ej kolla in reservatet också!
Floralis Generica
Är en en skulptur föreställande en enorm metallblomma som öppnar och stänger sig. Plaza Naciones Unidas, Palermo.
Planetario Galileo Galilei
Är en legendarisk 60-talsikon som för tankarna till något utomjordiskt och fascinerande. Parcque Tres de Febrero Besario Roldán och Avenida Sarmiento, Palermo.
Teatro Colón
Är den legendariska teatern där många stora namn har uppträtt, bl.a. Caruso och Callas. Byggnaden är numera över 100 år gammal och har den tredje bästa akustiken i världen, efter operahusen i Wien och Paris. Libertad 621, Congresso.

Nöjen
Barer och restauranger
I Buenos Aires är det aldrig långt för den som vill fylla på mat- och vätskedepån. Här hittar du bl.a. den legendariska baren El Carnal med takterass (adress: Niceto Vega 5511, Palermo Viejo). Den ”hemliga” baren 878 är ett trevligt ställe med lagom ljudnivå vilket gör att du kan samtala där. Utöver drycker så erbjuds även mat. 878 har ingen skylt eller öppen ingång, utan du får ringa på dörrklockan (adress: Thames 878). Thymus, är ett utmärkt sydamerikanskt kök där du äter i en konstnärlig miljö med mycket skulpturer (adress: Lerma 582, Villa Crespo, T: 4772 1936). Ett annat trevligt tips är Krishna där du kan njuta av laktosfri indisk mat och dryck till bra uppträdanden (adress: Malabia 1833, Palermo.)
Shopping
I Buenos Aires finns det otroligt bra shoppingmöjligheter och staden är så pass trendig att den kan liknas vid New York, London och Paris. Skillnaden är dock att prislappen här är mindre. I första hand bör du gå runt och besöka butikerna i Palermo, här följer några bra alternativ:
Paseo Al Corta, ett av de bästa varuhusen. Salguero 3172, Palermo.
Alto Palermo, varuhus på Santa Fe 253. Palermo.
Gallerias Pacifica, en enorm galleria som utöver shopping erbjuder ett fint kulturcenter. Viemonte 525, Microcentro.
Rigoleta Curioso, för antika minnen att ta med hem. Paseo La Plaza, Microcentro

Fakta
Antal invånare: Ca 2 900 000 i staden
Yta: 203 km²
Valuta: Pesos
Tidszon: UTC -3

Kommentera gärna