Storstadsguider.se

Bangkok

 

Sevärdheter
Lumpini parken är ett område man måste besöka om man åker till Bangkok. Parken är stor grön oas mitt i huvudstaden. Roddbåtar finns på plats om man vill ta en tur i det vackra välskötta grönområdet.

Wat Phra Chetupho är ett tempel, men inte vilket tempel som helst. Utan det största och ett av de äldsta templen i Bangkok. Det finns en vacker skulptur av Buddha liggande. I templet kan man också få en traditionell thailändsk massage.

Nöjen
På museum får du uppleva en Thailändsk kultur, skulpturer och tavlor som representerar Thailand.
Chinatown finns i Bangkok också. Där får du se skyltar och arkitektur. En blandning av god mat finns självklart också på plats.
Reptil och ormfarmar finns det gott om i Bangkok.
Shower där krokodiler, apor och elefanter visas upp. Konkurrensen är dock väldigt stor mellan reptilshowen och ap – elefant showen.

Shopping
I Bangkok finns det gott om varuhus och marknader. Besöker man The Emporium bör man fylla plånboken riktigt mycket. Här finns alla dyra märken som Versace, Louis Vuitton och Montblanc. På andra varuhus och marknader hittar du massor med kläder och hushållsföremål. Biografer finns lite överallt, men priset i Bangkok är lite dyrare än övriga Thailand.


Karta

Visa större karta

Fakta
Invånare: 5 704 723
Yta:
1 568,2 km²
Valuta: 100 baht
Tidszon: UTC +7

 

En kommentar om Bangkok


  1. […] invånare hör hemma på den här webbplatsen där man alltså får samsas med till exempel Paris, Bangkok, Rio de Janeiro och andra storstäder. Men storlek är inte allt och för den vackra och mysiga […]

Kommentera gärna