Storstadsguider.se

Edinburgh

Skottlands huvudstad Edinburgh lockar flera turister med deras utbud av mat, shopping och andra nöjen. Reser man till staden finns det flera saker mat kan göra.

Shopping
I New Town ligger den populära shoppinggatan Princess Street där det finns stora internationella butiker och varuhus men även mindre lokala affärer. George Street som ligger norr om Princess Street har ett bra utbud av olika kaféer och pubar man kan stanna till att besöka under sin shoppingtur. I Old Town finns det flera små och originella butiker som säljer bland annat whiskey, ost, juveler och även det Skottland är kanske mest känd för världen runt, nämligen kiltar.

Mat och dryck och uteliv
Edinburgh är den brittiska stad som är tätast när det kommer till restauranger och pubar. Fisk är den rätt som dominerar på menyn och fish and chips är den rätt som är populärast. I Old Town och New Town finns det störst utbud av restauranger, pubar och natt klubbar. Är man ute efter en fartfylld kväll bör man bege sig till någon utav de populära områdena Lothian Road, Bridges och Grassmarket.

Sevärdheter
Staden som är fylld av kultur och historia har flera sevärdheter som är värda ett besök. Den som lockar flest turister är Edinburgh Castle som är en gammal och mäktig borg som finns i Old Town. Ett flertal kungligheter har bott på slottet och nu idag kan alla besöka den under dagarna. Det finns två museer som tillsammans bildar Skottlands nationalmuseum, Royal Museum och Museum of Scotland. I de båda museerna får man lära sig om Skottlands befolkning, historia och kultur. Ett annat populärt tursistresemål i staden är Edinburgh Zoo som ligger i Corstorphine. Det är den enda djurparken i världen där man kan se isbjörnar och koalor och det sevärdhet turister betalar mest för att se, efter Edinburgh Castle.

Referenser:
www.stadssemester.se/edinburgh/fakta

Kommentera gärna