Storstadsguider.se

Genua

genova

Genua, i nordvästra Italien, är en stad som ibland glöms bort i skuggan av större städer som Milano, Rom och Neapel. Faktum är dock att Genua har mycket att erbjuda turisten med sin långa historia och sitt kulturella utbud:

Sevärdheter

Genua är en pittoresk, men ändå ganska stor, hamnstad med vacker arkitektur. Således är en av de största sevärdheterna att helt enkelt strosa omkring i staden och ta in miljöerna. Faktum är att Genua har det största ”Gamla Stan” i hela Europa, ett område som i sig har många klassiska byggnader värda att se. I de trånga och mörka gränderna gömmer sig dessutom många roliga butiker, kaféer, barer och restauranger.

Vill man få en riktigt bra utsikt är det dock Renzo Piano’s The Bigo man bör besöka. Den ser ut ungefär som en kran, och hissar upp dig nästan 40 meter över hamnen.

Nöje

För den som är intresserad av kultur bör Palazzo Ducale ligga högt upp på listan. Palazzo Ducale är en mycket klassisk och anrik byggnad som idag är ett hus fyllt av kultur i form av bokaffärer, konstgallerier, utställningar, bokaffärer men även ett antal restauranger, barer och affärer.

Ett annat stort nöje när man befinner sig Italien är såklart maten. Promenera och stanna vid en av de många pittoreska restaurangerna i stadskvarteren för att frossa i god minestrone, pasta, farinata och focaccia.

Ett annat tips är att köpa värdekortet Card Musei di Genova, som ger dig tillgång till 22 olika museer i staden.

Shopping

När det kommer till shopping är Via Roma mycket populärt. Här du har möjlighet till exklusiv shopping bland butiker som Ferragamo, Louis Vitton och Mario Forni. På tvärgatorna hittas mindre och mer oberoende butiker.

Italien är känt som ett av världens största modeländer – du bör alltså inte blir besviken om du ger dig ut på en shoppingrunda i Genua.

Ta sig hit

Det troligtvis vanligaste sättet att ta sig hit på från utlandet är med flyg. Däremot är det inte alltid billigast att flyga direkt till Genua. För att ta sig dit allra billigast är det bäst att jämföra priser på sista-minuten både till Genua och till närliggande städer via någon flygjämförelsesida, ex Flygresor.se. Det kan det vara värt besväret att flyga till den billigare staden och sedan helt enkelt ta kollektivtrafik till staden.

Andra sätt att ta sig hit på är med tåg, och då är Interrailkortet ganska vanligt. Italien som land är även populärt när det kommer till bilsemestrar, inte minst tack vare sin vackra natur som kan ses under hela färden.

Karta

Google Maps.

 

Kommentera gärna