Storstadsguider.se

Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och är belägen i norra delen av landet utmed floden Elbe. Staden är landets viktigaste hamnstad men även ett kulturellt och ekonomiskt centrum för hela nordvästra Tyskland.

Sevärdheter

Hamburg är en populär turiststad med många sevärdheter. Här finner du några av dem.

Speicherstadt
Speicherstadt är ett område utmed Elbe med gamla lagerbyggnader som använts för att lagra de varor som kom till Hamburgs hamn. Området är beläget på en 1,5 km lång ö som genomkorsas av transportkanaler.

St. Pauli Museum
Här hittar man både historiska och nutida fotografier från den legendariska stadsdelen St. Pauli, som är Hamburgs motsvarighet till Christiania i Köpenhamn. Fotona är tagna av den legendariska fotografen Günter Zint.

Hagenbecks djurpark
Denna djurpark som grundades 1874 var den första som började använda sig av s.k. frianläggningar, d.v.s. att djuren fick ströva relativt fritt istället för i små burar.

Erotic Art Museum
Erotic Art Museum ligger i ett restaurerat lagerhuset från mitten av 1800-talet och museet upptar här fyra våningsplan. Samlingen består av erotisk konst från 1700-talet fram till idag.

Miniatur Wunderland
Miniatur Wunderland är ett fantastiskt modelljärnvägslandskap beläget i Speicherstadt. Modelljärnvägen består av 10 km räls och här har flera av världens länder och storstäder återskapats.

Nöjen

Hamburg erbjuder ett varierat utbud av nöjen. Här finns många restauranger, klubbar och caféer. Under sommartid rekommenderas restaurangerna och caféerna vid sjön Alster starkt.

Hamburgs uteliv har sitt centrum kring Reeperbahn där du kan vandra i Beatles fotspår, och besöka samma ställen som de brukade gå till under sin tid i hamburg på 1960-talet. På Reeperbahn hittar man även flera teatrar och musikaler.

Shopping

I Hamburgs centrum finns ett stort utbud av butiker och gallerior. Inom kläder och mode finns det ett stort utbud av butiker, allt från stora kedjor som H&M och Espirit till exklusiva märkesbutiker.

Fakta om Hamburg

Invånare: ca: 1,8 miljoner (storstadsområde: 4,3 miljoner)
Yta: 755 km²
Valuta: Euro
Tidszon: Centraleuropeisk tid (C.E.T.)

Mer information

Vill du veta mer om Hamburg, så rekommenderar vi att du besöker Reeperbahn, en webbsida full med tips och idéer om Hamburg

Kommentera gärna