Storstadsguider.se

Helsingborg

I ärlighetens namn är det väl tveksamt om en stad med drygt 130 000 invånare hör hemma på den här webbplatsen där man alltså får samsas med till exempel Paris, Bangkok, Rio de Janeiro och andra storstäder. Men storlek är inte allt och för den vackra och mysiga staden Helsingborg gör vi gärna ett undantag!

Nöjen
Helsingborg har en hel del att erbjuda sina besökare (och invånare) och visst är det härligt att havet alltid är nära! Förutom ett bra utbud av restauranger,  krogar, kultur och sport har vi valt att berätta lite extra om Sofiero, färjemöjligheterna till Helsingör samt om stadens stora stolthet HIF:

Sofiero
Ungefär en halvmil norr om staden finns Sofiero slott som är en ståtlig slottsbyggnad som numera dessutom innehåller en finfin restaurang. Det som verkligen gjort slottet känt, och gör det väl värt ett besök, är den magnifika parken som bland annat är känd för sina cirka 10 000 rhododendronbuskar av 300 olika arter och lika många hybrider. Läs gärna mer på Wikipedia!

Helsingör
Vad gör en helt annan stad i ett annat land på den här listan kanske du undrar? Faktum är att de täta färjeförbindelserna med den mysiga staden Helsingör är ett av de absolut populäraste utflyktsmålen när man är i Helsingborg. I sammanhanget är det också på sin plats att berätta att väldigt många aldrig går av i Helsingör. Istället åker man några vändor tur och retur och gärna i sällskap med en god öl. Att tura kallas det ubredda fenomenet.

Helsingborgs IF
Att påstå att HIF är stadens stolthet är knappast någon överdrift. Med över 60 säsonger i allsvenskan och sju titlar som svenska mästare är det ganska lätt att förstå! Klubben spelar sina hemmamatcher på Olympia ända sedan 1907 och ett besök på arenan i samband med en match i allsvenskan är verkligen en upplevelse. I synnerhet om man spelar derby mot ärkerivalen Malmö FF.

Boende
Helsingborg erbjuder ett antal fina boenden i city och några utanför stadskärnan. Sajten hotellhelsingborg.nu har massor av bra information och exempel på hotell i Helsingborg.

Kommentera gärna