Storstadsguider.se

Kairo

Egypten är ett underbart land att åka till om man är ute efter värme, och huvudstaden Kairo är naturligtvis inget undantag. Här finner du bl.a. majestätisk arkitektur, nöjesparker och shopping.

Sevärdheter
Kairo har sevärdheter som är utöver det vanliga. Här ligger de majestätiska pyramiderna i Giza och Sfinxen i Giza, som är två av världens mest besökta turistattraktioner. Sedan så har du även det magnifika slottet Saladin Citadel som är ett mycket populärt turistmål.

Även Al-Azhar-moskén är värd ett besök under ditt besök i Kairo. Det är en av världens äldsta moskéer och den byggdes ca år 970, och har sedan med tiden utvecklats till ett av världens äldsta universitet, som också varit i drift kontinuerligt.

Inne i Kairos centrum finns befrielsetorget Midan Tahrir, som är i närheten av de populära shoppingställena.

Mat och dryck
Staden har ett stort utbud av restauranger och andra matställen. De mer exklusiva restaurangerna finns det mest av på hotell och på Nilenbåtar, medan budgetvarianterna finns överallt runtom i staden. Dessa restauranger serverar vanligtvis inte alkohol, men har ett stort utbud av rätter från alla världens håll.

Nöjen och aktiviteter
Citystars är det största shoppingcentret inne i staden. Där finns det massiv med butiker och affärer utav internationella märken, samt kaféer och restauranger. Dessutom har Kairo en djurpark som heter Giza Zoo, vilket är Afrikas äldsta djurpark. Ett annat spännande nöje att ägna sig åt är hästridning ute i öknen. En del ridturer går även runt pyramiderna och andra sevärdheter. Vill man finns det möjlighet att rida under soluppgången, solnedgången eller natten med, för en mer intressant upplevelse på hästryggen.

Nöjesparker
I Kairo finns en hel del nöjesfält av olika slag som passar perfekt för hela familjen. Här ligger Afrikas äldsta djurpark, Giza Zoo, som har en mycket imponerande samling av djur. De bästa nöjesparkerna hittar du strax utanför staden, de heter Dream-Park och Magic Land.

Shopping
Det största shoppingcentret i Kairo heter Citystars, och där finner du en mängd av olika restauranger, kaféer och butiker. De säljer de flesta stora internationella märkena. Om du är sugen på ett biobesök eller vill gå på nöjesfält så behöver du inte gå särskilt långt heller, det finns nämligen också här!

Uteliv
Trots att religionen Islam satt sin prägel över landet och folket, finns det ett flertal uteställen att besöka inne i staden. Det finns både europeiska inneställen likaväl som arabiska, beroende på vad man vill besöka. Många ställer anordnar även magdansshower. Då religionen i landet följs mer strikt en vad vi svenskar är vana vid, kan vissa av Kairos besökare välja att stanna på hotellen när det nalkas festligheter.

Fakta
Antal invånare: Ca 7 137 218
Yta: 374 km²
Valuta: Egyptiska pund (EGP)
Tidszon: UTC +2

Fler reseskildringar från världens alla hörn hittas på www.hotellresa.se

Kommentera gärna