Storstadsguider.se

Milano

Italiens näst största stad erbjuder shopping utan dess like. Här hittar du exklusiva märken från all världens modehus.

Sevärdheter

Il Duomo
En välbevarad och vacker katedral som tog 500 år att bygga upp. Det är beläget mitt på torget Piazza Duomo i centrala Milano. Katedralen är den tredje största i världen, då bara Rom och Sevilla har större. Il Duomo har hela 52 pelare, som symboliserar en vecka vardera på året.

Teatro alla Scala
Operan slog upp portarna för sina första gäster den 3:dje augusti 1778. La Scala, som den också kallas, är ett av världens mest berömda operahus och ligger mitt i centrala Milano. Är definitivt värt ett besök.

Galleria Vittorio Emanuele II
Inte för att den erbjuder den bästa shoppingen, utan mer för att man inte får missa arkitekturen och målningarna. Gallerian ligger emellan katedralen och operan La Scala, så är du i närheten – missa inte detta!

Nöjen

Shopping
Vad du ska tänka på om du ska till Milano för att shoppa, är att många butiker och restauranger har stängt i augusti.

Gator att känna till om du letar efter shopping, är Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Montenapoleone och Via Monzoni. Där hittar du modejättar som Armani, Gucci, Valentino, Ralph Lauren, Versace och Prada för att nämna några.

La Rinascentre är ett shoppingcenter som ligger bredvid Il Duomo. Med sina flera våningar hittar du allt möjligt vad gäller kläder, accessoarer, väskor och inredning.

Karta


Visa större karta

Fakta
Antal invånare: ca 1 300 000 (2004)
Yta: 182 km
Valuta: Euro
Tidszon: CET (UTC+1)

Kommentera gärna