Storstadsguider.se

New Delhi

Här är en guide till Indiens spännande huvudstad.

 

Sevärdheter

 

National Gandhi Museum

Genom målningar och fotografier visas en annorlunda och intressant bild av Gandhi, som även kallas ”Nationens fader” av det indiska folket.

 

National Zoological Gardens

Detta är en oas i storstaden New Delhi. Här kan du se exotiska djur som noshörningar, elefanter och giraffer. Det som utmärker detta zoo är de sällsynta vita indiska tigrarna.

 

National Gallery of Modern Art

På museet visas målningar från över 300 indiska konstnärer.

 

Gurdwara Bangla Sahib

Från början var Gudwara Bangla Sahib ett palats men har blivit en sikhisk helgedom. Byggnaden är lätt att känna igen med dess guldkupoler.

 

Nöjen

Uteliv

Baren 1911 är döpt efter årtalet New Delhi blev huvudstad i landet. 1911 erbjuder ett stort sortiment av drycker, över 500 olika, men kostar lite extra. Det finns många indiska barer och klubbar men Geoffrey’s är en klassisk engelsk pub för de som kanske har lite hemlängtan.

 

Shopping

I New Delhi finns ett stort utbud av shoppingcentras och affärer. Allt från lokala indiska butiker till världsomspännande designermärken finns till förfogande. En väldigt speciell upplevelse är att gå på en av de basarerna som finns i staden. Här säljs allt från kryddor och mat till kläder och filmer och oftast till riktigt bra priser. Detta är en upplevelse för alla sinnen och i princip ett måste när man besöker staden.

 

Karta


Visa större karta

Fakta

Antal Invånare: Ca 14 000 000

Yta: 1 483km2

Valuta: Indiska Rupee

Tidszon: GMT +5.5

Kommentera gärna