Storstadsguider.se

New York

Städernas stad. En dröm för många, vilket inte är så konstigt. Läs guiden och låt dig lockas ännu mer till denna fantastiska stad!

Sevärdheter

The Metropolitan Opera
Operan öppnades 1883 på Broadway, men ligger idag på Manhattan Upper West Side, och visar runt sju föreställningar i veckan. Fantastiska kläder bjuds det på, och dessutom har du som åskådare en lite skärm framför dig, där alla repliker står textade. Har du chansen att gå dit – ta den!

Brooklyn Bridge
Den över 100 år gamla hängbron som sammanbinder Manhattan och Brooklyn, går att passera med både bil och cykel, men allra helst till fots. Att gå från fastlandet över till Manhattan är allra vackrast. Glöm inte att ta med kameran!

Central Park
New York vore väl ingenting utan denna enorma grönska. Ta en promenad, åk häst och vagn, ta med en picknick, besök John Lennons minneslund, hyr en roddbåt eller varför inte simma några längder i den ganska okända Lasker Pool?

Empire State Building
Ta hissen upp till 86:e våningen, eller de 1860 trappstegen upp till toppen för att se ut över Manhattan. Öppet varje dag 8-14.

Frihetsgudinnan
Den välkända statyn står på Liberty Island utanför den sydvästra delen av Manhattan. Man kan om man vill ta båten ut till ön från Battery Park, och skåda statyn därifrån.

Nöjen

Shopping
SoHo är trendigt och mysigt, där hittar du annorlunda designbutiker och konstgallerier. Gillar du second hand kan du spana in Williamsburg dit många nyinflyttade New York-bor lockas. Lower East Side erbjuder också mycket second hand och vintage. För dig som vill ha tak över huvudet när du shoppar, finns det en hel del gallerior att välja bland. Bloomingdales, Saks, Barneys och Marcys är exempel på några.

Är du inte ute efter kläder och skor finns det två butiker för dig att besöka. Apples flaggskeppsbutik på 5th Avenue ligger under jorden, och är öppet 24 timmar dygnet. B&H Photo på 9th Ave är heller inte att missa. Där hittar du ALLT inom ljud och foto, och även mycket kunnig personal.

Uteliv
Tillman’s bar är en supermysig bar med fräsch inredning som tar dig tillbaks till 70-talets Harlem. Åldersgräns 21 år. Annars finns det en hel del barer och klubbar, bland andra Duvet, Libation, MOBar, Hudson Hotel och Pravda för att nämna några.

Karta

Visa större karta

Fakta
Antal invånare: ca 8 000 000
Antal invånare med förorter:
Yta: ca 785 km²
Valuta: US Dollar
Tidszon: EST (UTC-5)

En kommentar om New York

  1. Ulrika Nordin

    Antal invånare med förorterna???

Kommentera gärna