Storstadsguider.se

Rom

Italiens antika huvudstad.

Sevärdheter

Colosseum

Den antika arenan som kanske är den mest kända sevärdheten i Rom. I arenan kunde de 55 000 åskådarna se på teater men framför allt gladiatorspel. Trots att stora delar av Colosseum är förstört på grund av tiden är det ofattbar imponerande hur de kunde bygga denna enorma arena för så länge sedan. Utanför arenan går ett flertal gladiatorer runt som besökare kan fotografera sig med.

Fontana di Trevi

En fontän i centrala Rom som är den mest besökta sevärdheten. Fontänen som täcker en hel husfasad är fin på dagen men på natten är den vackert upplyst och ger ett helt annat intryck. Det är populärt att kasta ett mynt i fontänen då det ska betyda att man får återse Rom.

Forum Romanum

Idag är platsen en samling ruiner och byggnaderna är långt ifrån vad de en gång varit. Men förr i tiden var det Roms centrum för handel, politik och religion.

Vatikanstaten

Vatikanen är världens minsta stat och kristendomens centrum. Men på detta lilla område finns bland annat Peterskyrkan, sixtinska kapellet och vatikanmuseerna.

Nöjen

Uteliv

I Rom ska man verkligen passa på att besöka flera olika restauranger. Mat och dryck är någonting som Italienarna är riktigt bra på. Restauranger och krogar ligger överallt på stora som små gator.

Shopping

Som i alla andra huvudstäder finns det gott om shoppingmöjligheter. De internationella varumärkena blandas med de lokala. Shoppinggator och butiker finns mängder av i centrala delarna av Rom.

Golf
Rom kommer inte att göra golfspelare besvikna då staden erbjuder en stort och varierat utbud av bra golfbanor.  Många åker på rena golfresor till Italien (men passar såklart på att njuta av den goda maten och kulturen också!).

Karta


Visa större karta

Fakta

Antal Invånare: Ca 2 700 000

Yta: 1 300km2

Valuta: Euro

Tidszon: GMT +1.0

Kommentera gärna