Storstadsguider.se

Sydney

I Australien finns det två städer storstäder den ena är Melbourne och den andra är Sydney. På dagen är Sydney en kulturstad, men på kvällen förvandlas den till ett fantastiskt nattliv.

Sevärdheter

Operahuset i Sydney

En av världens mest välkända byggnader. Den har en otrolig design som påminner om segel. Detta är även ett hem för det största australiska operasällskapet, Sydneys teatersällskap och Sydneys symfoniska orkester. Så är du teater och musik fantast så bör du besöka Operahuset.

Själva byggnaden är täckt av över en miljon svenska kakelplattor, vilket gör byggnaden ännu mer intressant.

Sydney Harbour Bridge

Ta en snabb biltur över världens bredaste bro. Sydney Harbour bridge, är som operahuset, en av världens mest kända byggnader.

Nöjen

Uteliv

Är du sugen på festlivet i Sydney så finns det många olika val du kan göra. Vill du dansa kan till exempel gå till Home där landets mest kända Dj:s spelar, lokalen rymmer c:a 2000 personer så du kommer inte att vara ensam. Mindre sugen på att dansa? Då kan du besöka Q bar där du kan spela arkadspel till hip hop musik eller bara sitta och ta det lugnt i sofforna till gammal soul.

Taronga zoo

På Taronga zoo kan du se totalt 340 olika djurarter. Här kan du se mängder av Australiens djurarter på en och samma dag som tillexempel svarta svanar, koalor, wallabys med mera. Anläggningen ligger i Sydneys hamn och har legat där sedan 1916.

Vattensport

Här finns det många valmöjligheter. Du kan ta en entimmeskryssning och se storstaden från vattnet. Du kan även hyra en egen båt som du sedan kan ta ut på vattnet och fiska, dyka och segla. Känner du för att surfa kan du ta dig till Bondi beach eller Manly beach. Men se till att vara där i god tid för stränderna är populära och blir snabbt fullpackade.

Shopping

Tycker du om att shoppa så är Sydney staden för dig. Här är butikerna öppna ändå fram till klockan 21.00 på kvällen på grund av det varma klimatet. På Oxford street hittar du allt från modekläder till inhemska kläd och smyckesaffärer. Fortsätter att följa Oxfordstreet så kommer du så småningom till Bondi Junction där du hittar stora varuhus som MYER och David Jones. Här finner du hundratals olika klädmärken. Priserna är något dyra, men prisvärda på grund av det stora utbudet.
View Larger Map

Fakta
Land: Australien
Språk: Engelska
Antal invånare: 4 400 000
Tidskillnad: Plus 12 timmar
Valuta: Australiensiska dollar

En kommentar om Sydney


  1. Bra sevärdheter!

    Jag kan tipsa om Bondi beach när man är i Sydney!

Kommentera gärna